Fönsterhantverk

Äldre fönster är med sitt utförande och höga hantverkskvalitet ofta den detalj som helt avgör en äldre byggnads integritet och skönhet. Genom fönsterrestaurering ges en möjlighet att behålla äldre fönster i stället för att som brukligt byta ut dem mot nya "sämre kopior". Att välja fönsterrestaurering som alternativ behöver inte heller bli dyrare än fönsterbyte.

Hos mig blir dina fönster varsamt omhändertagna för underhåll och eventuell komplettering av skadade delar. Jag arbetar med traditionella material, såsom linoljekitt, linoljefärg med linolja och traditionella pigment. Jag har ett lager av "gammalt" glas för att kunna komplettera vid behov, där finns både munblåst och s.k. maskinglas.

Jag kan utföra färgtrappor, för att kunna bedöma hur fönsterbågarna varit målade tidigare. Jag står också till tjänst med val av kulör vid ommålning. Det gäller även hela fasaden.

Arbetsbeskrivning - Fönsterrestaurering (ta bort)

Tack vare att jag använder s.k. byggfönster kan jag utan problem utföra fönsterrestaurering året om.

Jag nytillverkar även karmar och fönsterbågar vid behov.

Tänk på att ett fönster med eftersatt underhåll alltid ser värre ut än vad det är!

Jag bor själv i ett äldre hus som har enkla ytterbågar med löstagbara innerbågar och vet vilken underbar känsla det är på våren när innerbågarna tas ur.

Om fönstret ovan är för litet, klicka på "uppdatera sidan" i din webbläsare.